fbpx

5Rhythms Talleres


Twitter Facebook

TRANSITIONS

Heartbeat
Led by: Rimke Pepers
7 Apr 2024
Ubicación: Vrije School Parcival , Nachtegaal 146 1628 DJ Hoorn
Hoorn, Netherlands Show map
Organizer:


I would like to opt-in to receive 5Rhythms Global emails about upcoming events. View our privacy policy.

MAPA

DESCRIPCION

Een eendaagse 5Rhythms Heartbeat-dansworkshop waarin we de overgangen tussen de vijf ritmes verkennen. De ruimte tussen de in- en uitademing. De ruimte tussen jaargetijden, levensfasen en het donker en het licht.


Hoe beweeg je je door het landschap van verschillende emoties?


"We zijn gemaakt om te voelen. Het probleem is alleen dat ons van jongs af aan geleerd is onze gevoelens te vervormen en te ontkennen.


Kijk eens een paar uur goed naar een kind van een jaar of twee. Ze krimpt in elkaar van angst bij de komst van een grote bebaarde vreemdeling; ze barst in woede uit en stampt op de grond uit frustratie als ze een jas aan moet of het verkeerde kleurkrijtje krijgt; haar gezicht betrekt en ze barst in tranen uit wanneer haar vader haar op de de crèche achterlaat; ze juicht van vreugde als ze krijgertje speelt; en ze is de troost zelve als haar zusje komt te vallen.


Kinderen van twee zijn als krachtcentrales voor emoties; ze zoeken naar hun grenzen en spelen de hele reeks van hun gevoelens uit in de roes van hun eigen onafhankelijk levenskracht.


Maar als snel wordt de druk van het sociale leven zo groot dat de kleur en geur eraf gaat en ze geleerd hebben hun gevoelens te ontkennen, te onderdrukken, te verdraaien en te maskeren. En al die geblokkeerde emotionele energie wordt opgeslagen en komt op een dag tot uitbarsting - niet in verhouding tot de dan aanwezige situatie - of wordt gekanaliseerd in zelfdestructieve gedragspatronen.


We streven naar de spontaniteit en zuiverheid van de gevoelsreacties van een kind, maar zonder als kinderen meegesleept te worden door hun stormachtigheid."


Gabrielle Roth in Dans het Leven


Deze Heartbeat level 5Ritmes dansdag telt 7 uur voor de Teacher Training



NOTAS

 Wat, wanneer, waar, hoe:

Zondag 7 april 2024

10.00 - 18.00 uur


Vrije School Parcival

Nachtegaal 146

1628 DJ Hoorn

Nederland


€ 70 early bird geboekt vóór 7 maart, daarna € 85


Refund Policy

 


Registration Policy

Pre-Registration Required


WORKSHOP NIVEL

In Heartbeat we explore our emotions as energy, as power, as part of being human. Old feelings that have been locked in our limbs or caged in our chest begin to shake loose. We get comfortable with feelings, neither hanging onto them nor pushing them away.
PRERREQUISITOS: Waves

Close it

Newsletter y listas de correo electrónico. Suscríbase!


Para recibir nuestro newsletter y estar en nuestra lista de correo, por favor completar y enviar este formulario:
* Campos requeridos

Form Heading