fbpx

5Rhythms Class


Twitter Facebook

Gouda 5Rhythms Sweat Wednesdayevening

Next Class: 29 May 2024 19:30 - 21:30
Location: Het Vijfde Huis, Jac.P. Thijsselaan 45
Gouda, Netherlands Show map
Organizer:


I would like to opt-in to receive 5Rhythms Global emails about upcoming events. View our privacy policy.

MAP

DESCRIPTION

Dans de 5 Ritmes

Move your body and free your mind


Wil jij op een fijne manier lekker bewegen op heerlijke afwisselende muziek? Kom dan kennismaken met de 5Ritmes.

De 5Ritmes is een bewegingsmeditatie en geschikt voor iedereen die houdt van bewegen en dansen. Geen vaste danspassen of choreografie, maar vrij dansen op de ritmes: vloeiend - staccato -chaos - lyrisch en stilte.

Wat kun je verwachten?

Bij de 5Ritmes Sweat wordt er muziek gedraaid, waarbij je een zogenaamde "Wave" danst. Puur dansen en bewegen op de muziek zoals jij het voelt op dat moment. Alleen of met elkaar. Ervaring is onbelangrijk.

Voor alles is een eerste keer, vandaar wat uitleg.

De 5Ritmes is een vrije meditatieve dansvorm. Het vrije houdt in dat je zelf bepaalt hoe je beweegt, je laat je als het ware leiden door de muziek en door je eigen gevoel, je danst of beweegt zonder ingestudeerde pasjes.

Dat kan de eerste keren best lastig zijn, er zijn ook andere mensen in de ruimte die dansen/bewegen ieder op hun eigen manier, de één ingetogen, de ander uitbundig. Op één plaats of gebruik makend van de ruimte. Gun jezelf de tijd je eigen weg hierin te vinden.

Het meditatieve zit hem in de verschillende ritmes die in een wave aangeboden worden, ieder met zijn eigen sfeer en dimensie. Hoe vaker je danst hoe meer je gaat ervaren dat dit iets met je doet. Je kan er vrolijk van worden, het kan je helpen dingen te verwerken, het kan je enorm veel energie geven, dit verschilt van mens tot mens en van keer tot keer. Iedereen kan dansen en bewegen op muziek, jong en oud, ervaren en onervaren, ieder op zijn eigen manier.Ik wil je een veilige fijne plek bieden om dit te doen.

Wat kan je concreet verwachten van deze 2 uur durende avond? De avond wordt in drieën verdeeld:

Allereerst gaan we in-dansen:

Als je binnenkomt staat er al muziek op. Hierbij kun je bewegend en dansend je spieren losmaken. Daarnaast kun je alvast proberen je dagelijkse gedachtes los te laten en de focus te verleggen naar je lijf die kan bewegen op de muziek.Nadat iedereen aanwezig is, gaat de deur gaat dicht en starten we met de bodyparts.

Het woord zegt het al, al bewegend en dansend gaan we met onze volledige aandacht naar de verschillende delen van ons lichaam. Je wordt bewust van je ademhaling, je lijf, de muziek. Ieder doet dit op zijn of haar eigen manier, er is geen goed beter best, alleen hoe jij het ervaart.

Na de bodyparts start de wave. Hierbij wordt geen instructie gegeven. Je danst/beweegt hierbij door de 5Ritmes heen. We starten rustig met het vloeiende ritme. Hierbij word je door de muziek uitgenodigd om vloeiende en ronde bewegingen te maken. Vervolgens verandert de muziek, er komt een beat in waarbij de wave vervolgt wordt met het ritme staccato. Dit is een ritme van richting geven aan je beweging en dans door middel van de heupen. Het ritme gaat vervolgens over in chaos waarbij je je lijf en hoofd als het ware los kan laten op een ontspannen manier. Daarna wordt de muziek lyrisch, hiermee creëer je ruimte en herhaling in je dans. We eindigen met het laatste ritme stilte. Hierbij laat je je lijf bewegen wat nog wil bewegen op hele rustige meditatieve muziek.

Daarna ronden we de wave af met een moment van stilte.

Na afloop drinken we een kopje thee, voor wie daar zin in heeft.

Belangrijk is dat er tijdens het dansen /bewegen onderling niet wordt niet gepraat. De intentie van deze bewegingsmeditatie is om volledig met je lijf bezig te zijn. Door te spreken met elkaar leidt dit alleen maar af.

Ik hoop je met deze informatie een goed beeld te geven van wat je mag verwachten....

Je bent van harte welkom!


Kosten: € 15,- per Sweat, 5 Sweats voor € 65,-, 10 Sweats voor € 110,-
Anneke Van der Schoor is currently participating in the training path to become a certified 5Rhythms teacher.

NOTES

 

Refund Policy

 


Registration Policy

Drop In


CLASS LEVEL DETAILS

A 5Rhythms SpaceHolder is mentored closely by a 5Rhythms Teachers Association member. The intention is to create consistent space for self-guided practice in the frontiers of our worldwide tribe. SpaceHolders organize 5Rhythms workshops a few times a year and host their mentor teacher in person or via skype to teach waves Classes. When the teacher is not in town, the SpaceHolder offers 2 5Rhythms Waves compiled in collaboration with their mentor, for students to practice. Read more about our SpaceHolder Mentorship program for communities that do not yet have a certified 5Rhythms teacher.
PREREQUISITES: None

Close it

Newsletter & Email List Sign-up


To receive our newsletter and be on our e-mail list, please fill out and submit this form:
* Required Fields

Form Heading